Guardiola o Toureu: Ovo ću vam objasniti samo jednom

Španski stručnjak sretan igrom Tourea

Guardiola o Toureu: Ovo ću vam objasniti samo jednom

E. Čaušević

Manchester City danas je na krilima Yaye Tourea uspio da slavi na gostovanju protiv Crystal Placea sa 2:1.

Toure je po prvi put u ovoj sezoni dobio priliku od prve minute, a ovaj potez Pepa Guardiole iznenadio je navijače Cityja. Poznato je da je španski stručnjak još ljetos poručio Toureo da traži novi klub, te da neće računati na njega.

Ipak, nekoliko mjeseci Guardiola se predomislio, a to je uradio u najboljem mogućem trenutku. Nakon meča trener Cityja je izjavio da je Toure svojim radom na treningu i ponašanjem zaslužio ovu priliku, te da je presretan što ju je iskoristio.

Također, nakon utakmice španski stručnjak je odlučio jednom za sva vremena pojasniti engleskim medijima da Toure nikada nije trenirao sa rezervnom ekipom Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ljetos je imao višak kilograma, ali se je u posljednje vrijeme odlično napredovao i vidi se njegov trud na treninzima. Nemojte me pitati zašto nije igrao, znate to. Samo želim još da vam kažem jasno i glasno da on nikada nije trenirao s rezervnom ekipom, nikada. Uvijek je bio član prvog tima i trenirao je s nama", rekao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi