Guardiola objasnio zašto Aguero i Jesus ne igraju zajedno

Na slatkim mukama

Guardiola objasnio zašto Aguero i Jesus ne igraju zajedno

E. Čaušević

Manchester City ove sezone igra fenomenalno i trenutno je ubjedljivo prvi u engleskom Premiershipu.

Pep Guardiola je pred početak prošle sezone stigao u City, ali se sada lagano na igri ove ekipe vidi kako je španski stručnjak posložio stvari. Guardiola na raspolaganju ima sjajne igrače, te se pred svaku utakmicu nalazi na slatkim mukama što se tiče početnog sastava.

Španski stručnjak posebno "muke" ima što se tiče napada gdje se za svoje mjesto bore Sergio Aguero i Gabriel Jesus. Oba napadača su u dosadašnjem dijelu sezone oduševila svojim igrama, te se mnogi pitaju zašto Guardiola obojicu ne uvrsti u startnu postavu. Ipak, španski stručnjak ima i za to dobro objašnjenje.

"Obojica imaju kvalitete i zaslužuju da igraju. Pred nama je mnogo utakmica i moraju biti spremni. Naravno da je teška odluka ostaviti jednog od njih na klupi, ali tako je kako je. Nisam siguran da neko od njih može igrati na krilu gdje su Leroy Sane, Sterling ili Mendy. Kada igramo s trojicom u napadu jasno je da može biti samo jedan najistureniji, a to su Aguero ili Jesus. Zbog toga ne mogu obojica početi utakmicu", rekao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi