Guardiola očekivano, Mourinho iznenadio sastavom

Poznate početne postave

Guardiola očekivano, Mourinho iznenadio sastavom

Večeras se na Etihadu igra gradski derbi Manchester Cityja i Manchester Uniteda, koji je ujedno i borba za plasman u Ligu prvaka.

Menadžeri Građana i Crvenih đavola Pep Guardiola i Jose Mourinho odabrali su početne postave za ovaj meč. 

Kada je riječ o domaćim, Guardiola se odlučio za očekivanih prvih 11, dok je Jose Mourinho napravio nekoliko iznenađenja. Vrijedi istaći da u timu Crvenih đavola neće biti Paula Pogbe, koji zbog povrede neće ni biti u konkurenciji za utakmicu.

Također, umjesto Rooneyja koji je bio starter u prošloj utakmici, ovoga puta će od prve minute zaigrati Rashford.

Manchester City:  Bravo, Zabaleta, Kompany (C), Otamendi, Kolarov, Fernandinho, Yaya Toure, Sterling, De Bruyne, Sane, Aguero

Na klupi: Caballero, Sagna, Fernando, Navas, Clichy, Gabriel Jesus, A. Garcia 

Manchester United: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Darmian, Fellaini, Herrera, Carrick (C), Mkhitaryan, Martial, Rashford.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na klupi: Romero, Shaw, Fosu-Mensah, Tuanzebe, Young, Lingard, Rooney

Utakmica na Etihadu počinje u 21:00.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi