Guardiola odlučio šta će s Yayom Toureom

Nakon svega ostaje u ekipi

Guardiola odlučio šta će s Yayom Toureom

E. Čaušević

Yaya Toure ponovo se našao u centru pažnje engleske javnosti jer mu je oduzeta vozačka dozvola na 18 mjeseci zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Igrač Manchester Cityja se konačno vratio u tim, ali je zbog novog skandala propustio meč protiv Chelseaja. Toure je pored oduzete vozačke kažnjen i sa 54.000 funti, ali na njegovu sreću Pep Guardiola je odlučio da mu progleda kroz prste.

"On je spreman da igra. Sigurno je samo da neće voziti u narednom periodu, ali nećemo ga kazniti. Dobit će svog vozača i bit će u timu", rekao je Guardiola.

Engleski mediji bili su sigurni da će španski stručnjak odstraniti Tourea iz ekipe, te da će sigurno napustiti Etihad u januar. Ipak, ovaj put Guardiola je odlučio da stane iza svog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi