Guardiola otkrio da li je zvao Messija u Manchester City

Pep se večeras vraća na Nou Camp

Guardiola otkrio da li je zvao Messija u Manchester City

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras igraju na gostovanju protiv Barcelone u derbiju trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Večerašnji meč na Camp Nou bit će poseban za trenera gostujuće ekipe Pepa Guardiolu koji se vraća na stadiona na kojem je sve počelo. Španski stručnjak se ovih dana nalazi u centru pažnje, a katalonski mediji imali su mnoštvo pitanja za Guardiolu po dolasku u Barcelonu.

Naravno, najviše ih je zanimalo da li su istinite priče da je Guardiola ovog ljeta zvao Lionela Messija da dođe u Manchester City. 

"Ovog ljeta nisam zvani Messija, Neymara, Suareza ni Busquetsa. Vjerujte mi da želim da Messi završi karijeru u Barceloni jer je tu najsretniji. Ipak, ako nekada poželi da mu djeca uče engleski jezik nadam se da će doći kod mene u City. Uvijek kontaktiram igrače koji nemaju minutažu koju žele, a znate da Messi nije u toj kategoriji", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, ovog ljeta španski stručnjak je uspio dovesti jedno pojačanje iz Barcelone, a to je čileanski golman Claudio Bravo. Zbog ovog transfera Guardiola je na kraju bio primoran da se odrekne Joea Harta. Međutim, Španac je priznao da Bravo nije bio njegov prvi izbor.

"Istina je da sam u prvom mahu želio da dovedemo Ter Stegena. Njega sam vidio kao savršen dio za naš tim. Ipak, Barcelona je odlučila da on bude prvi golman ovog tima i onda sam bio primoran da promijenim mišljenje. Bravo se uklopio bolje nego što sam očekivao", dodao je trener Manchester Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi