Guardiola pojasnio zašto je Muller ostao na klupi

Želio je ljevonogog igrača na toj poziciji

Guardiola pojasnio zašto je Muller ostao na klupi

Ekipa Bayerna iz Minhena poražena je sinoć na gostovanju kod Atletico Madrida 1:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Navijači giganta iz Minhena nisu bili zadovoljni odlukom Pepa Guardiole jer je Španac na klupi za rezervne igrače ostavio jednog od najboljih igrača kluba Thomasa Mullera.

Ipak, Guardiola je nakon meča pojasnio zašto je to uradio.

"Želio sam ljevonogog igrača na lijevom krilu, a desnonogog na desnom krilu i dodatnog veznjaka", kratko je prokomentarisao Guardiola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo da je njegovo mjesto na desnoj strani napada Bayerna zauzeo Franzuc Koman, a da je Muller priliku za igru dobio u drugom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti