Guardiola postaje najomraženija osoba u Barceloni?

Želi dovesti Iniestu u City

Guardiola postaje najomraženija osoba u Barceloni?

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola očigledno je odlučio u Manchester City dovesti nekoliko igrača koje je nekada trenirao u Barceloni kako bi pokušao napraviti što bolji rezultat s engleskim klubom.

Na korak od Manchester Cityja nalazi se Dani Alves koji će gotovo sigurno raskinuti ugovor s Juventusom nakon samo jedne sezone. Iako je Brazilac odigrao odlično u dresu Stare dame na iznenađenje mnogih na kraju je odlučio da želi napustiti klub, te karijeru nastaviti u Premiershipu.

Međutim, očito je da Guardiola želi dovesti na Etihad nekoliko igrača s kojima je sarađivao u Barceloni jer čini se da Alves neće biti jedini. Naime, engleski mediji prenijeli su danas da španski stručnjak pokušava nagovoriti Andresa Iniestu da ovog ljeta dođe u klub iz Manchestera.

Poznato je da Iniesta još uvijek nije odlučio da li će produžiti saradnju s Barcom što Guardiola želi iskoristiti. Ovaj potez nekadašnjeg trenera katalonskog kluba se nije svidio navijačima koji su kritikovali Guardiolu što im želi "oteti" jednog od najboljih fudbalera u ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi