Guardiola: Postao sam bolji trener nego ranije

Iako ne osvaja trofeje

Guardiola: Postao sam bolji trener nego ranije

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio je kako je napredovao u odnosu na period kada je vodio Barcelonu i Bayern. 

U svojoj debitantskoj sezoni Guardiola nije ostvario rezultate kakvi su se očekivali od njega. Građani su u prvenstvu trenutno četvrti i odavno nemaju šansi za titulu, a upitan je također i plasman u Ligu prvaka naredne sezone. 

Ipak, Guardiola tvrdi kako nije lošiji trener samo zato što sa Manchester Cityjem nije osvojio trofej.

"Nisam gori trener jer ne osvajam trofeje. Osjećam čak i da sam bolji zbog stečenog iskustva. Dosta bolje podnosim neke situacije. U Španiji postoje fantastični timovi koji neće osvojiti ništa ove godine, a to se dešava i velikanima širom Evrope. Cilj mi je da se dugo bavim s trenerskim poslom i zato treba da se naviknem na sve", kazao je Guardiola, dodavši kako City nije tim koji je osvojio mnogo titula kao Barcelona, Real, Bayern... 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pred Guardiolom je danas novi trenerski izazov, odnosno gradski derbi sa Manchester Unitedom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi