Guardiola pronašao lijevog beka i on košta 50 miliona funti

Rose u Cityju?

Guardiola pronašao lijevog beka i on košta 50 miliona funti

E. Škorić

Manchester City navodno je spreman da plati 50 milion funti Tottenhamu za Dannyja Rosea.

Cityjev menadžer Pep Guardiola želi da napravi veliku rekonstrukciju ekipe na ljeto, a posebno će obratiti pažnju na bekove, pa će Aleksandra Kolarova, Gaela Clichyja i Bacaryja Sagnu vjerovatno mijenjati novim igračima.

Na poziciji lijevog beka želi Rosea, sjajnog 26-godišnjeg reprezentativca Engleske koji nastupa u Tottenhamu i koji je odigrao sjajnu sezonu.

City je odlučan da plati 50 miliona funti za Rosea, a Guardiola je već imao priliku u više navrata da se upozna s kvalitetama Rosea, kojeg također želi i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rose je u Spurse stigao iz matičnog kluba Leedsa s 2007. godine i od tada je napravio 108 premierligaških nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi