Guardiola: Sada sam optimističniji nego prije utakmice

Trener Bavaraca vjeruje u plasman u finale Lige prvak

Guardiola: Sada sam optimističniji nego prije utakmice

Bayern Minhen Pepa Guardiole večeras je na Santiago Bernabeu stadionu poražen od Real Madrida rezultatom 1:0. 

Bio je to prvi poraz za Španca na stadionu kluba iz Madrida. Guardiola je nakon utakmice rekao kako je ponosan na svoju ekipu, te da je Bayern odigrao veoma dobru utakmicu protiv jednog od najboljih timova na svijetu. 

"Ponosan sam na svoj tim. Igrali su jako dobro protiv jednog od najboljih timova na svijetu. Mislim da možemo izboriti finale u revanšu. Željeli smo držati loptu u svojim nogama i praviti brzu tranziciju iz odbrane u napad," rekao je Guardiola i dodao: 

"Kontrolisali smo igru, ali Real Madrid je igrao na kontranapade i oni imaju igrače koji tu mogu napraviti razliku. Ja sam jako optimističan, čak i više nego prije utakmice," riječi su trenera Bavaraca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.