Guardiola: Svi žele pobjeđivati, ali treba znati i gubiti

Pep ponosan na svoje igrače

Guardiola: Svi žele pobjeđivati, ali treba znati i gubiti

A. Haznadarević

Nakon što je Barcelona ostala i bez teoretskih šansi da stigne Real na prvoj poziciji Primere, Pep Guardiola smatra da treba sačuvati dostojanstvo i onda kada se gubi.

Trener Barcelone koji je najavio odlazak na kraju sezone, misli da je Real zasluženo došao do titule, jer su tokom cijele sezone igrali odlično, a do sada su osvojili nevjerovatna 94 boda.

 

"Real je zaslužio titulu jer je osvojio toliko bodova", kaže Pep koji se zatim vratio na Barcelonu, za koju misli da mora pronaći način kako da se pojača, kako bi skinula Madriđane sa trona naredne sezone:

 

"Barcelona mora razmišljati kako će se poboljšati, kako bi ih naredne sezone nadjačala. Protiv Reala nije dovoljno samo biti dobar, treba napraviti puno više od toga, jer su veoma jaki."

 

Guardiola, kojem je već određen nasljednik na klupi Barce, istiće da je ponosan na svoje igrače koji su se ponašali dostojanstveno kako u trenucima pobjeda, tako i kada su bilježili poraze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Svi žele pobjeđivati, ali treba znati i pobijediti i izgubiti. Ponosam sam na naše ponašanje tokom sezone", zaključuje Pep.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.