Guardiola: Ti si jedan obični lažov

Demantovao navode da želi Alexisa

Guardiola: Ti si jedan obični lažov

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola pokušava naći način kako da vrati dobru atmosferu u svoj tim nakon poraza u derbiju protiv Chelseaja.

Engleski mediji jučer su objavili informaciju da je Guardiola dao zahtjev čelnicima Manchester Cityja da u januaru na Etihad dovedu Alexisa Sancheza. Urugvajac igrao u sjajnoj formi u Arsenalu i nalazi se na meti mnogih evropskih klubova. Ipak, španski stručnjak je danas žestoko demantovao ove navode medija.

"Želim Alexisa? Pa tu su obične laži. Poznajem tog novinara i mogu samo reći da je on jedan obični lažov. Nije istina da sam rekao da Alexis mora doći pa i ne želim ga u timu jer imam na raspolaganju sjajne igrače", rekao je Guardiola.

Nakon odličnog početka sezone Građani se nalaze u rezultatskoj krizi, ali Guardiola je siguran da će to uskoro prebroditi. On je dodao da i dalje jako vjeruje da njegov tim na kraju sezone može osvojiti titulu prvaka Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi