Guardiola već napravio listu želja za ljeto?

Najavio velike promjene u igračkom kadru

Guardiola već napravio listu želja za ljeto?

E. Čaušević

Manchester City ni ove sezone nije uspio da odigra ozbiljniju ulogu u Ligi prvaka jer su izabranici Pepa Guardiole ovogodišnje takmičenje završili u osmini finala.

Građani su u srijedu poraženi od Monaca sa 3:1 i tako su se oprostili od Lige prvaka za ovu sezonu. Na udaru navijača engleske ekipe našao se Pep Guardiola, ali je španski stručnjak nakon utakmice poručio da se titula Lige prvaka ne može osvojiti preko noći.

Engleski mediji jučer su objavili da će Guardiola na kraju ove sezone sigurno otpisati desetak fudbalera, te da će City na Etihad dovesti nekoliko novih igrača. Navodno, Guardiola je vlasnicima Cityja već dao spisak igrača koje bi volio vidjeti naredne sezone u dresu ovog kluba.

Kako piše The Sun, na listi želja španskog stručnjaka nalazi se Antonio Rudiger koji je prva želja Cityja, dok je rezervna opcija za štopersko mjesto Leonardo Bonucci. Guardiola želi pojačanje i na bekovskim pozicijama, a želja su Gaye iz Valencije, te Kimmich iz Bayerna koji e proglašen za nasljednika Philipa Lahma.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi