Guardiola već spremio prvo pojačanje za januar?

Kupuje u Barceloni

Guardiola već spremio prvo pojačanje za januar?

E. Škorić

Manchester City bi u januaru mogao da dovede pojačanje iz Barcelone.

Nakon što je uložio silne milione u odbranu ovog ljeta, na zimu bi Guardiola mogao da pojača vezni red Građana i to dovođenjem igrača iz svog bivšeg tima Barcelone.

Sergi Roberto je igrač koji može da igra na više pozicija, a Guardiola to cijeni i pokušat će da ga kupi. 

Kako igrač ima tek 40 miliona eura odštetnu klauzulu u ugovoru, Guardiola će već u januaru krenuti u akciju. Osim toga, igrač nije zadovoljan minutažom koju ima na Nou Campu, pa je i to razlog što se na Etihadu mogu nadati transferu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pepov je plan da u januaru kupi Sergija Roberta, koji bi imao priliku da u drugom dijelu tekuće sezone stekne malo rutine u engleskom nogometu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi