Guardiola zadovoljan: Bili smo veoma dobar tim
Foto: EPA

Građani ponovo slavili

Guardiola zadovoljan: Bili smo veoma dobar tim

Manchester City je danas ostvario rutinsku pobjedu nad Leicesterom u okviru 12. kola engleske Premier lige. 

Građani su tri boda sa King Powera odnijeli pogocima Gabriela Jesusa (45.) i Kevina de Bruynea (49.) za konačnih 2:0, a trijumfom je Guardiolin tim ujedno održao prednost u odnosu na glavne pratioce u borbi za naslov. 

Trener pobjedničke ekipe Pep Guardiola nakon utakmice je izjavio da je zadovoljan trijumfom. 

"Komplikovano je braniti se protiv Leicestera, ali smo bili veoma dobar tim. Nismo im dozvolili nijednu šansu za 90 minuta. Promašli smo posljednji pas, posljednju akciju, ali je veliki broj igrača napadao njihovu zadnju četvoricu. Nastavljamo u dobrom ritmu u pogledu bodova i načina na koji igramo", kazao je Guardiola. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na tabeli vodeći Manchester City trenutno ima devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Chelsea. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi