Guardiola želi da Silva ostane u Cityju

Mnogo cijeni veznog igrača

Guardiola želi da Silva ostane u Cityju

Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola veoma je sretan što u timu ima svog sunarodnjaka Davida Silvu te poručuje da Silva može ostati u klubu koliko god bude želio. 

Silva (31) se u proteklom prelaznom roku spominjao u kontekstu odlaska iz Manchester Cityja, a navodna je jedna od mogućih destinacija bila Turska. Ipak, od toga na kraju nije bilo ništa, a vjerovatno je svoje prste "upetljao" Guardiola koji očito namjerava još dugo vremena u timu držati ovog fudbalera. 

Silva trenutno pregovara sa čelnicima Cityja oko produženja ugovora do ljeta 2020. godine, a Guardiola se nada da će doći do dogovora.

"Njegova reputacija je velika u svijetu - svi znaju koliko je on dobar. Njegovi saigrači ga mnogo cijene, novinari i navijači također. On voli biti ovdje jer je dio historije. Joe Hart, Vincent Kompany, Yaya Toure, Sergio Aguero...On je jedan od igrača koji je dao ovom klubu pečat. Mi bi voljeli da on ostane koliko god želi", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, David Silva je u redove Manchester Cityja stigao na ljeto 2010. godine iz Valencije za oko 30 miliona eura. On je ove sezone odigrao ukupno devet mečeva te je upisao čak osam asistencija. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti