Guerrero junak Perua

Peru u polufinalu Copa America

Guerrero junak Perua

M. Šljivak

Selekcija Perua plasirala se u polufinale Copa America. Predvođeni Paulom Guerrerom u četvrtfinalu su savladali Boliviju sa sigurnih 3:1.

Dobro je Peru otvorio meč i u 23 minute postižu dva gola. Do vodstva su stigli u 20. minuti preko Paula Guerrera, da bi tri minute kasnije isti igrač povećao na 2:0.

Imao je Peru nekoliko šansi do kraja poluvremena. Farfan je pogodio stativu, a mreža se ponovo zatresla u 74. minuti. Ponovo je pogodio Guerrero za velikih 3:0.

Uspjela je Bolivija preko Morena s penala da dođe do počasnog gola, ali do kraja meča je ostalo 3:1 za Peru, koji ide u polufinale.

Copa America, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bolivija - Peru 1:3 (Moreno 84' / Guerrero 20', 23', 74')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.