Gullit mijenja Blinda na klupi Holandije?
Foto: EPA

Jedan od kandidata

Gullit mijenja Blinda na klupi Holandije?

Ugledni De Telegraaf objavio je kako je Ruud Gullit kandidat za klupu reprezentacije Holandije. 

Legendarni vezni fudbaler Milana je bez posla otkako je 2011. godine dobio otkaz u ruskom klubu Terek Groznyju, a prema natpisima De Telegraafa, sada je jedan od tri najozbiljnija kandidata za selektorsku poziciju u Holandiji. 

Osim njega, za tu poziciju još konkurišu bivši pomoćni trener Chelseaja i Barcelone Henk ten Cate, te Roger Schmidt, koji je nedavno dobio otkaz u Bayeru iz Leverkusena. 

Gullit je, podsjećamo, pored Terek Groznyja u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Los Angeles Galaxy, Feyenoord i Newcastle. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukoliko Gullit dobije šansu da preuzme reprezentaciju svoje zemlje, na selektorskoj poziciji će zamijeniti Dannyja Blinda kojem je uručen otkaz poslije loših rezultata. Holanđani su skoro bez šansi za plasman na SP. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti