Guttman: Džeko je za BiH ono što je Ronaldo za Portugal

Izraelski selektor hvali bh. reprezentaciju

Guttman: Džeko je za BiH ono što je Ronaldo za Portugal

E. Škorić

Izraelski selektor Eli Guttman samo biranim riječima govori o Edinu Džeki i bh. reprezentaciji.

Guttman je govorio za irske medije uoči utakmice koja se igra u petak u Zenici. Selektor Izraela oduševljen je Zmajevima, posebno Džekom i nije krio šta sve misli o njemu.

"Razlika između dva meča bio je Džeko", rekao je Guttman, koji je usporedio duele sa BiH u Haifi (3:0 za Izarel) i u Zenici (3:1 za BiH).

"Nije igrao zbog povrede u prvom meču, ali se vratio u drugom. Bez njega je BiH slaba. Nevjerovatan je bio njegov utjecaj kad se vratio. Čitav tim je mnogo opasniji s Džekom. On je otac i majka ekipe. Poput Ronalda u Portugalu. Džeko može da napravi razliku u bilo kojem meču. To je jako važno za BiH", rekao je Guttman.

Džeko, kapiten bh. reprezentacije, positgao je sedam golova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

"BiH je tehnički jaka ekipa, znaju kako loptu slati s jedne na drugu stranu. Ako Irska da Pjaniću slobodu u sredini, onda bi to moglo biti jako opasno po Irsku. On je opasan također, zna prouzrokovati dosta problema protivniku", ističe izraelski selektor.

Kako se može dobiti BiH?

"4-3-3 i  visok presing. Šansa Irske je u kontri. Ali irska reprezentacija mora da pazi na opasne bekove BiH, koji vole krenuti naprijed. Desni bek Mensur Mujdža ima opasna ubacivanja".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Šanse su 50:50. Za Irsku je važno da postigne gol u gostima. Dakle, remi s postignutim golom bio bi dobar pred revanš u Dublinu", tvrdi Guttman na kraju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.