Hadžiabdić: Sušić zaslužuje bolji tretman

Nekadašnji igrač Swanseaja za velške medije

Hadžiabdić: Sušić zaslužuje bolji tretman

M. Šljivak

Bivši igrač Swanseaja Džemal Hadžiabdić komentarisao je za velške medije predstojeću kvalifikacijsku utakmicu između Velsa i BiH.

Rođeni Mostarac je iz Veleža otišao u Swansea, te sigurno dosta dobro poznaje Velšane.

"Pratio sam obje reprezentacije. Tijekom proteklih 10 godina Vels je promijenio dosta selektora, ali kada sam čitao i slušao šta su pričali, to su bili samo izgovori za neuspjeh. Sada nema izgovora s ovakvim timom", kazao je Hadžiabdić, dodavši:

"BiH je pod velikim pritiskom, jer su poraženi od Kipra na otvaranju kvalifikacija. Selektor Safet Sušić je dobar čovjek i dobar trener, koji je odveo reprezentaciju na završnicu Svjetskog prvenstva. Za ljude u BiH, to je bio san. Međutim, previše je kritika na račun selektora od novinara i navijača. Sušić od njih zaslužuje bolji tretman".

Igrao je, između ostalih, za Norwich, WBA i Swansea pod vodstvom legendarnog Johna Toshacka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.