Hadžibegić poražen, Ibraković slavio

Ligue 2 i Erste liga

Hadžibegić poražen, Ibraković slavio

O. Lekić

Bh. stručnjaci Faruk Hadžibegić i Abdulah Ibraković večeras su sa svojim klubovima imali nove ispite. 

Valenciennes, kojeg s klupe predvodi Hadžibegić, u susretu 29. kola francuske Ligue 2 poražen je od Niorta rezultatom 2:1. 

Nakon prvog poluvremena Valenciennes je gubio sa dva gola razlike, ali je u nastavku uspio smanjiti zaostatak. Igrala se 52. minuta kada je dosuđena najstrožija kazna za Valenciennes, a siguran realizator sa bijele tačke bio je Fulgini. Do kraja meča se rezultat nije mijenjao. 

Za razliku od Hadžibegića, više razloga za slavlje je imao Ibraković čiji je Kapfenberg u meču austrijske Erste lige savladao Wattens sa 2:1. Za pobjednički tim dvostruki strijelac je bio Joao Victor, dok je na drugoj strani jedini pogodak postigao Katnik. 

Hadžibegićev Valenciennes se nakon poraza od Niorta nalazi na 15. poziciji u Ligue 2, dok je Kapfenberg kojeg vodi Ibraković u Erste ligi na četvrtom mjestu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi