Hadžić: Adžem radi dobar posao, ali Sarajevo je kvalitetnije

Iz Izraela za SportSport.ba

Hadžić: Adžem radi dobar posao, ali Sarajevo je kvalitetnije

E. Škorić

Emir Hadžić, napadač koji je svojevremeno nastupao i za Željezničar i Sarajevo, a sada igra u Izraelu, smatra da je bordo tim kvalitetniji uoči 104. gradskog derbija. 

"Od šestog mjesta nas dijele samo dva boda. Izgubili smo dvije utakmice nakon tri remija, ali realno nismo imali dobar raspored i mislim da ćemo se brzo vratiti tamo gdje pripadamo - a u na dnu tabele nam nije mjesto”, rekao je Hadžić u intervjuu za SportSport.ba.

Čelnici Hapoel Arce tražili su od igrača stabilnost…

“Tražilo se da budemo stabilni i da budemo u sredini. Ponavljam, loše smo krenuli, ali s vremenom ćemo ući u dobru seriju. Što se mene samog tiče, igrao sam tri utakmice, dao sam jedan gol, ali imao sam malih problema na početku i nisam igrao”.

Hadžić je promijenio klub, ali je ostao u Izraelu. “Nije se ništa puno promijenilo. Drugo je mjesto, drugi klub, ali lako je bilo uklopiti se. Jedino je drugačije ako odete u Maccabi Tel Aviv ili tako neke klubove koji su dalekAo ispred ostalih”.

Kad god stigne, Hadžić pogleda neku utakmicu Premijer lige na TV-u. Gledao je susret Mladosti i Želje u nedjelju.

“Pratim našu ligu, i sve naše utakmice koje se prenose. Gledao sam Želju, vidim da Adžem radi odličan posao sa mladom ekipom, ali isto tako, pratim Sarajevo i mislim da je Sarajevo ove godine daleko najjača ekipa. Samo se čeka da zauzme prvo mjesto, a onda će tu, ubijeđen sam, ostati do kraja”.

Derbi?

“Derbi k’o derbi, posebna utakmica, pa i da su obje ekipe u dnu tabele. U derbiju se nikada ne zna. Pozicija na tabeli ništa ne govori. Ako ćemo realno gledati, Sarajevo je dosta kvalitetnija i iskusnija ekipa i mislim da će to presuditi. Nikad nisam izgubio derbi, a igrao sam ih oko sedam. Najdraži mi je onaj 100. derbi, kada je Nuhanović pogodio za pobjedu Sarajeva1:0 na Koševu”. 

“Moram da poželim puno sreće Sarajevu u nedjeljnoj utakmici, ali i da pohvalim vjerne navijače koji su stalno uz bordo momke. Želim im puno sreće i u nedjelju, ali i u budućnosti”, ističe Hadžić, koji nam je kazao da su Izraelci “napaljeni” uoči duela sa Zmajevima.

“Pred sami početak kvalifikacija, kad su Izraelci vidjeli s kim su u grupi, nisu vjerovali da nešto mogu. Sada se zakomplikovalo, sigurno da im se diglo samopouzdanje. Realno gledajući, kvalitetniji smo. Većina igrača Izraela je u njihovoj ligi. Digli su se i psihički nakon ovog starta kvalifikacija, puni su samopouzdanja, ali mi smo zaista bolji i moramo samo da damo sve od sebe u Haifi”, kazao nam je bivši napadač Čelika, Želje, Sarajeva…

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.