Hadžić pogodio za Videoton

Šampionat Mađarske

Hadžić pogodio za Videoton

E. Škorić

Povremeni bh. reprezentativac Anel Hadžić bio je strijelac za Videoton u 11. kolu mađarskog prvenstva.

Videoton je večeras gostovao ekipi DVTK, a u jednoj dosta kvalitetnoj i efikasnoj utakmici slavio je s 3:2.

Prvih 45 minuta okončano je minimalnom prednošću DVTK-a, pošto je Ugrai u 17. minuti pogodio za 1:0, ali nastavak donosi pravu golijadu i dva preokreta.

Prvo je Hadžić u 54. minuti pogodio za 1:1, pa je potom Henty u 72. minuti gostima donio i prvo vodstvo, a onda Ioannidis u 78. minuti pogađa za 2:2. 

Tu nije bio kraj, pošto je Patkai osam minuta kasnije uspio da zatrese mrežu domaćina, pa je Videoton na kraju osvojio sva tri boda.

Hadžiću je ovo bio drugi gol u posljednja dva meča, no to mu nije pomoglo da ga selektor Mehmed Baždarević pozove za duele protiv Belgije i Estonije u kvalifikacijama za SP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi