Hadžić: Uvijek ću davati maksimum, bez obzira na poziciju

Reprezentativac BiH i igrač austrijskog Sturma

Hadžić: Uvijek ću davati maksimum, bez obzira na poziciju

Iako je po vokaciji vezni igrač, bh. reprezentativac Anel Hadžić uspješno je u kvalifikacionim utakmicama protiv Walesa i Belgije odgovario na sve defanzivne zadatke, a od strane Ivice Osima već je proglašen kao budućnost naše reprezentacije.

Silom prilika ovaj 25-godišnji fudbaler Sturma dobio je od prve minute šansu u reprezentaciji, a u razgovoru za austrijske medije kazao je da će davati svoj maksimum na bilo koju poziciju da ga selektor stavi. 

"Igrali smo veoma dobro u prethodne dvije utakmice sa Walesom i Belgijom i dali smo dobar odgovor na onaj nesretni poraz od Kipra. Posjedujemo veliki potencijal u reprezentaciji,  a što se tiče mene, uvijek ću davati svoj maksimum, bez obzira na koju poziciju da me selektor stavi", kazao je Hadžić. 

Njegov Sturm nakon 11. odigranih kola austrijske Tipico Bundeslige nalazi se na petoj poziciji, a Hadžić priznaje da ne žali što je došao u tim iz Graca.

"Bila je to jedna jako dobra odluka. Grac je lijep grad, a Sturm klub sa karizmom i tradicijom u kojem se ja lično osjećam veoma ugodno", riječi su Hadžića, koji je potom prokomentarisao dolazak trenera Franca Fode na klupu Sturma.

"Svaki trener ima svoju sopstvenu filozofiju, kao što on ima svoje ciljeve i zamisli. Ja i moji saigrači smo spremni podržati sve to i lijepo nam je pod njegovim vodstvom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.