Hadžićev Sturm srušio kao gost srušio lidera, poraz Austrije

Bundesliga Austrije

Hadžićev Sturm srušio kao gost srušio lidera, poraz Austrije

Fudbaleri Sturma iz Graza priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Red Bull Salzburg na gostujućem terenu rezultatom 3:2.

Sa dva ekspresna pogotka u četvrtom i 14. minutu susreta Stanković je najavio ko će na današnjem meču voditi glavnu riječ. Kampl do kraja prvog poluvremena smanjuje na 2:1, da bi u nastavku poravnanje donio Soriano. Konačnih 2:3 postavio je Djuricin u posljednjem minutu meča.

Anel Hadžić na terenu je proveo svih 90 minuta i tom prilikom je zaradio javnu opomenu.

Drugo veliko iznenađenje priredio je Neustadt trijumfom nad Wolfsbergerom rezultatom 1:0. Jedini pogodak u samom finišu utakmice postigao je Freitag.

Treće iznenađenje priredila je Admira koja je rezultatom 2:1 porazila Austriju iz Beča. Altach i Ried su podijelili bodove, a rezultat je na kraju meča glasio 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.