Hajduk bez pola tima na Maksimir

Splićani oslabljeni

Hajduk bez pola tima na Maksimir

E. Škorić

U nedjelju od 19 sati na Maksimiru igra se veliki hrvatski derbi između Dinama i Hajduka.

Iako su obje ekipe mislima na evropskim ispitima, na Evertonu i Skenderbeuu, večeras će odmjeriti snage u prvenstvu, a Splićani će biti znatno oslabljeni jer će meč propustiti čak šest njihovih prvotimaca.

"Borja Lopez ima problem s aduktorom, a nakon Brondbyja je bio jako umoran i odlučili smo da ostane kod kuće. Ante Erceg također ima problema i umoran je, Toma Bašić je daleko od prave forme, a Ivana Pešića su stisla leđa", kazao je trener Hajduka Joan Carrillo dodavši kako neće biti ni Grbića, te Tudora. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Idemo u Zagreb pobijediti Dinamo. Važna su nam tri boda. Znamo njihovu snagu, ali i naš potencijal. Ako su naši igrači uvjereni da možemo pobijediti, onda ćemo slaviti, a ako nismo, onda najbolje da ostanemo doma", zaključio je trener Splićana unatoč silnim izostancima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti