Hajduk, Dortmund i Southampton jednom nogom u playoffu

Evropska liga, 3. pretkolo

Hajduk, Dortmund i Southampton jednom nogom u playoffu

Večerašnje utakmice Evropske lige donijele su nekoliko zanimljivih rezultata, ali ih je najviše okončano očekivanim ishodima.

Splitski Hajduk je pred svojim navijačima sa 2:0 savladao Stromsgodset i tako se doveo u dobru situaciju pred revanš u Noreškoj. Strijelci za Splićane su bili Balić u 67. minuti i Kiš u trećoj minuti sudijske nadoknade. Tino Sušić je u igru ušao u 74. minuti.

Dortmund je u kombinovanom sastavu bio bolji na gostovanju kod Wolfsbergera, a meč je okončan rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Hofmann u 14. minuti susreta. 

Southampton je bio mnogo ubjedljiviji jer je sa 3:0 savladao Vitesse. Strijelci za engleski tim bili su Pelle u 36., Tadić u 45. i Long u 84. minuti utakmice. Drugi engleski predstavnik, West Ham, je razočarao odigravši na svom terenu 2:2 sa rumunskom Astrom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

St. Etienne je rezultatom 3:0 slavio protiv Targu Muresa, dok je Bordaeux istim rezultatom bio bolji od AEK Larnace. Athletic Bilbao je sa 2:0 pobijedio Inter iz Bakua, dok je iznenađenje priredio Rabotnički, koji je minimalno slavio protiv Trabzonspora (1:0). Strijelac jedinog gola bio je Ilijoski u 23. minuti susreta.

U nešto ranijem terminu, svoj debi u Evropi imao je istanbulski Basaksehir, koji je rezultatom 2:0 poražen od AZ Alkmaara. Strijelci su bili Van Der Linden i Janssen. Edin Višća je u porazu svog kluba odigrao svih 90 minuta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.