Hajduk i Split podijelili bodove u derbiju Svetog Duje

Gradski derbi

Hajduk i Split podijelili bodove u derbiju Svetog Duje

Mogao je Hajduk do vodstva u osmom miniutu kada je Maglica primio loptu na desetak metara, ali šutirao visoko iznad gola.

Potom je prijetio i Tino Sven Sušić, ali također bez uspjeha. U 27. minutu Hajduk je poveo, strijelac je nakon lijepe akcije bio Maglica.

Split je izjednačio pet minuta prije odlaska na odmor. Lošu reakciju Kalinića iskoristio je Galović za izjednačenje rezultata. U petom minutu nastavka Bilić je uzdrmao prečku Hajduka.

Do kraja susreta prijetili su Avdija Vršajević kod Hajduka i Miloš Vidović kod Olimpica, ali se rezultat nije mijenjao.

U timu Hajduka Tino Sven Sušić igrao je do 81. minuta kada je zamijenjen, dok je Vršajević na terenu proveo svih 90 minuta. U drugom susretu igranom danas Zagreb je kao gost porazio Istru rezultatom 2:1.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.