Hajduk na krilima Futacsa do pobjede u Koprivnici

Pobjeda Splićana

Hajduk na krilima Futacsa do pobjede u Koprivnici

Fudbaleri Hajduka savladali su danas Slaven Belupo u okviru 36. kola HNL-a. 

Splitski klub je na stadionu u Koprivnici slavio protiv "farmaceuta" rezultatom 2:1, a jedan od najzaslužnijih za pobjedu bio je Marko Futacs koji je s nova dva pogotka na korak od naslova prvog strijelca lige. 

Futacs je Hajduku donio vodstvo već u osmoj minuti, da bi potom u 25. minuti mađarski napadač s bijele tačke udvostručio prednost na 2:0.  U nastavku utakmice, tačnije u 76. minuti, Slaven Belupo je došao do utješnog pogotka. Strijelac za konačnih 2:1 bio je Medimorec. 

Dodajmo i to da je cijeli susret za Hajduk odigrao bh. internacionalac Zvonimir Kožulj, dok je Josip Kvesić nije dobio priliku za igru. 

Kada je u pitanju borba za prvog strijelca HNL-a, Futacs nakon nova dva gola je sada na brojci 18, a prvi pratitelji Hodžić i Andrijašević su na 15. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi