Hajduk ne pušta Kalinića i Gabrića
Nikola Kalinić

Splićani ne mare za milionima

Hajduk ne pušta Kalinića i Gabrića

Splitski Hajduk u utorak je odbio dvije finansijski izuzetno povoljne ponude za dvojicu mladih igrača sa Poljuda. Nikolu Kalinića tražila je španska Zaragoza, a Dragu Gabrića, turski Trabzonspor.

Međutim, na Poljudu su, bar za sada odlučili zadržati svoje dragulje. Zaragoza je nudila šest miliona eura za Kalinića, koje je namjeravala isplaćivati u tri rate (svaka po dva miliona). Uz to Hajduk bi dobio i deset posto od narednog transfera...

Kako su istakli iz Splita, prije svega ne odgovara im dinamika plaćanja obeštećnja. Bili bi skloniji pristanku kad bi Zaragoza veći dio novca, oko tri miliona, uplatila odmah, a potom ostatak.

„S Ercegom smo razgovarali, neslužbenih ponuda ima više, no još nema službenih. Kada takva ponuda dođe, sazvat ćemo Nadzorni odbor, koji će o svemu odlučiti. Činjenica je da je Kalinić izrazio želju za odlaskom, mi smo mu spremni izaći u susret“, izjavio je predsjednik uprave Hajduka, Mate Peroš.

Sa druge strane Trabzonspor je u Split poslao službenu ponudu za Gabrića, ali Hajduk je istu odbio! Iako iz Hajduka to ne govore, hrvatski mediji špekulišu da je Trabzon nudio 2,5 miliona eura.

„Odluka čelništva kluba je da je Drago Gabrić jedan od ključnih igrača splitskog kluba i da ovaj trenutak nije prikladan za osipanje i slabljenje ekipe. Upravo suprotno, Hajduk želi što spremniji i snažniji dočekati početak takmičenja, a ambicije su svima poznate - osvojiti naslov prvaka i ući u Europsku ligu. Stoga bi prodaja igrača poput Gabrića bila direktan udarac ekipu Ante Miše i sasvim suprotan potez od proklamirane klupske politike“, saopšteno je iz Hajduka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.