Hajduk pao u Kazahstanu, Topčagić i Džidić strijelci

Hajduk bez Sušića i Vršajevića

Hajduk pao u Kazahstanu, Topčagić i Džidić strijelci

A. Beganović

U prvom susretu 3. pretkola Evropske lige Shakhtar je uz pogotke bh. internacionalaca Mihreta Topčagića i Aldina Džidića s 4:2 savladao Hajduk.

Kazahstanski Shakhtar je stigao do pobjede u duelu s Hajdukom, čije boje danas nisu branili bh. reprezentativci Tino Sven Sučić i Avdija Vršajević.

Kazahstanci su mnogo bolje otvorili susret i već u 10. minuti preko Topčagića su stigli do prednosti, no devet minuta kasnije Gotal stvari vraća na početak.

Slavlje Hajduka nije se ni stišalo, a Finonchenko ponovo domaće dovodi u vodstvo, da bi u 70. minuti i Džidić glavom nakon kornera pogodio mrežu ekipe iz Splita.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dvanaest minuta prije kraja Caktaš iz jedanaesterca postiže pogodak za 3:2, a u sudijskoj nadoknadi vremena Zhangylyshbay zabija za konačnih 4:2 i dobru prednost Shakhtara pred revanš u Splitu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti