Hajduk poražen na Poljudu, igrali Sušić i Vršajević

Zagreb slavio na Poljudu nakon deset godina

Hajduk poražen na Poljudu, igrali Sušić i Vršajević

Hajduk je u 17. kolu HNL-a na praznom Poljudu doživio iznenađujući poraz od Zagreba, koji je na kraju slavio rezultatom 2:0.

Pjesnici su poveli u 64. minuti susreta, kada je Krovinović s ruba šesnaesterca krasno zatresao mrežu Kalinića. Samo tri minute kasnije Krovinović je opet zaprijetio, ali ovaj put lopta odlazi u vanjski dio mreže. 

Gotovo nikakvu inicijativu Hajduk nije imao nakon primljenog pogotka, što su gosti iskoristili u 87. minuti i povisili rezultat. Boban je napravio veći dio posla, a potom progurao loptu Mudražiji koji je zabio za veliko slavlje gostiju.

Zagreb je posljednji put na Poljudu slavio 2004. godine, a nakon današnje pobjede zauzima petu poziciju, dok je Hajduk treći. Za Hajduk su u ovom susretu nastupili i bh. reprezentativci Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 17. kolo

Hajduk - Zadar 0:2 (Krovinović 64., Mudražija 87.)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.