Hajduk u dalekom Kazahstanu, Rijeka na Farskim Otocima

Nastavljaju se kvalifikacije za EL

Hajduk u dalekom Kazahstanu, Rijeka na Farskim Otocima

Danas se utakmicama trećeg pretkola nastavljaju kvalifikacije za Evropsku ligu. Pažnju domaće javnosti najviše privlače utakmice klubova sa prostora bivše Jugoslavije a u ovom krugu takmičenja, osim Bosne i Hercegovine, svoje predstavnike imat će Hrvatska i Makedonija.

Hrvatski klubovi ove sezone u Evropi igraju odlično. Osim već standardno uspješnog Dinama, i preostali hrvatski klubovi uspjeli su preskočiti svoje prve prepreke. Tako će se u trećem pretkolu naći sva tri kluba iz naše susjedne zemlje. Hajduk otvara današnji program ranom utakmicom u Kazahstanu protiv Shakhtara. Susret se igra s početkom u 14:30, a Splićani su na daleki put otputovali desetkovani pa će tamo tražiti povoljan rezultat pred revanš na Poljudu.

Rijeka je izbacivanjem Ferencvaroša za nagradu dobila put na Farske Otoke gdje će gostovati Vikinguru, koji je senzacionalnim izbacivanjem Tromsa prošao drugo pretkolo. Ekipa Splita dočekat će na Parku Mladeži ukrajinski Chernomorets iz Odesse, koji će tako drugu godinu zaredom gostovati u Hrvatskoj.

Nesuđeni protivnik našeg Željezničara danas će se susresti sa skopskim Metalurgom. Susret Omonije i makedonskog predstavnika na rasporedu je od 18 sati, a Kiprani su veliki favorit protiv ekipe koja je šokirala sarajevske "Plave" golom u nadoknadi utakmice na Koševu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovoj fazi takmičenja kvalifikacijama su se pridružila neka poznata imena evropskog fudbala kao što su prije svih Lyon, PSV i Real Sociedad, mada su tu još neke respektabilne ekipe poput Mainza, Dinamo Moskve, Young Boysa i Club Bruggea.

Dodajmo na kraju da će danas na djelu biti dosta igrača iz Bosne i Hercegovine, pretežno potencijalnih reprezentativaca. Prije svega se to odnosi na Šćuka, Burića, Džidića i Kvržića, ali i na neke bivše poput Ibričića.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.