Hajduk vodio 2:0, pa izgubio od Dinama, eurogol Sušića
Foto: EPA

Splićani izgubili

Hajduk vodio 2:0, pa izgubio od Dinama, eurogol Sušića

E. Škorić

U velikom derbiju, koji je odigran na Poljudu, Dinamo je preokrenuo protiv Hajduka rezultat sa 0:2 na 3:2.

Činilo se da će Modri dožvijeti prvi ovosezonski poraz poslije 70 minuta igre jer je Hajduk vodio 2:0. Imali su Splićani i 2:1 do 90. minute, ali su - poraženI!

Eurogolom Tina Svena Sušića, bh. reprezentativca, Hajduk je poveo u osmoj minuti, a Milić je u 49. povisio na 2:0. Duje Čop u 71. minuti smanjuje rezultat, a isti igrač u prvoj minuti sudijske nadoknade pogađa za 2:2 i hladan tuš na Poljudu.

A kako su se tek osjećali navijači Hajduka tri minute kasnije, kada je Henriquez, igrač kojeg je Dinamo doveo na posudbu iz Manchester Uniteda, pogodio za trijumf gostiju iz Zagreba.

Dinamo je vodeći sa 19 bodova, Rijeka ima 15, a trećeplasirani Hajduk 10 bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 6. kolo:
Hajduk - Dinamo 2:3 (Sušić 8, Milić 49/ Čop 71, 91, Henriquez 95)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.