Hajradinović: Cilj kluba je ulazak u play-off za prvaka

Nogometaš Genta za SportSport.ba

Hajradinović: Cilj kluba je ulazak u play-off za prvaka

D. Kurbegović

Belgijska Jupiler liga ove sezone je dosta izjednačena, svi nogometni stručnjaci iz ove zemlje prognoziraju neizvjesnu borbu za prvaka i mjesta koja vode u Evropu do zadnjeg kola.

Ekipa Genta za koju nastupaju dvojica mladih reprezentativaca naše zemlje Nermin Zolotić i Haris Hajradinović nakon 23 odigrana kola nalazi se na odličnom trećem mjestu sa 40 bodova, tri manje od drugoplasiranog Anderlechta.

U zimskom prelaznom roku Gent je angažovao 20-godišnjeg Harisa Hajradinovića, bivšeg igrača Željezničara, Olimpica, Intera iz Zaprešića, koji je u Belgiju stigao s reputacijom najboljeg igrača slovačkog Trencina.

Hajradinović se još privikava na novu sredinu, ali polako počinje dobijati priliku za igru, te je u posljednja dva kola ulazio s klupe za rezervne igrače. 

"Nisam pogriješio sa odabirom nove sredine, Gent je zaista odličan klub, jedan od najboljih u Belgiji, te idealan za razvoj i napredovanje mlađih nogometaša. Imamo dobru ekipu, atmosfera u klubu je odlična i skoro sam se navikao na život u ovoj zemlji, možda još nisam sa stilom nogometa, ali i to ide prema željenoj putanji. Ambicije kluba su da izborimo ulazak u Championship Playoff, gdje će igrati prvih šest ekipa, koje će se boriti za dva mjesta koja vode u Ligu prvaka. Belgijska liga je odlično organizovana, dobro posjećena i klubovi svake godien igraju grupnu fazu Lige prvaka i Evropske lige", kaže sjajni veznjak, koji po potrebi može igrati i lijevog bočnog.

U posljednja dva kola zabilježio je i svoje prve nastupe u novom klubu.

"Ušao sam protiv Mouscorna u samom finišu utakmice prošlo kolo i zabilježili smo pobjedu 1:3, dok smo sinoć na domaćem terenu pobjedili Oostende također rezultatom 3:1, a ja sam u igru ušao posljednih 15. minuta utakmice. Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju zasad u Gentu, te se nadam da ću u narednim utakmicama dobijati i veću minutažu", kazao je za SportSport.ba Haris Hajradinović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.