Hajrović: Baždarević me je iznenadio

Zahvalio mu se na pozivu

Hajrović: Baždarević me je iznenadio

Njemački portal kreiszeitung.de je objavio da je Izet Hajrović prije dvije sedmice dobio poziv koji ga je iznenadio. Na drugoj strani linije je bio - Mehmed Baždarević.

Prema pisanju pomenutog medija, selektor reprezentacije BiH je bio voljan da uvrsti Hajrovića na spisak za utakmice protiv Kipra i Gibraltara, no ovaj krilni fudbaler se zahvalio na pozivu zbog želje da igra pripremni meč s Werderom.

Nakon teške povrede Hajrović svjestan da neće dobiti ozbiljniju minutažu u reprezentaciji zamolio je Baždarevića da ostane u Bremenu i pokuša se što bolje spremiti u svom vlastitom klubu. 

"Bio sam iznenađen kada me je pozvao Baždarević. Obradovao me je. Ipak, odlučio sam da igram pripremnu utakmicu sa Werderom, jer da sam otišao na reprezentativno okupljanje, ne bih igrao i još bih izgubio deset, dvanaest i više dana. Ovako se želim testirati", kazao je Hajrović.

Zbog teške povrede Hajrović nije igrao od decembra 2016. godine, no sada se osjeća dobro i velika je vjerovatnoća da će konkurisati za meč protiv Herthe u prvenstvu, prvi nakon reprezentativne pauze. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nadam se da ću biti u kombinacijama za utakmicu protiv Herthe. Ja se osjećam spremno", dodao je Hajrović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi