Hajrović i društvo redaju poraze: I Koln se častio u Bremenu

Šta se dešava sa slavnim klubom?

Hajrović i društvo redaju poraze: I Koln se častio u Bremenu

Werder iz Bremena nastavio je pružati katastrofalne partije u ovoj sezoni Bundeslige. Tim našeg Izeta Hajrovića ni nakon devet kola ne zna za slast pobjede, a večeras su na svom terenu poraženi od Kolna.

U utakmici koja nije obilovala prevelikim šansama bolje se snašao gostujući tim, kojem je jedan gol bio dovoljan da osvoji tri boda. Igrao se 59. minut kada je Anthony Ujah natrčao na jednu loptu unutar šesnaesterca i savladao golmana domaćih. Ujah je samo minut prije toga ušao u igru umjesto Halfara. 

Sve što su domaći uspjeli uraditi jeste jedna pogođena stativa koju je pogodio naš reprezentativac Izet Hajrović topovskim udarcem sa dvadesetak metara. Odmah nakon toga, Hajrović je napustio igru a umjesto njega je ušao Gebre Selassie.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Koln je došao do svoje treće pobjede u sezoni i sada se nalazi na devetoj poziciji. Werder je očajan, prikovan na posljednjem 18. mjestu na tabeli sa samo četiri boda iz devet utakmica uz gol razliku 10:23. Nešto će se morati drastično promijeniti želi li Werder i sljedeće sezone nastupati u elitnom rangu njemačkog fudbala.

Bundesliga, 9. kolo

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werder Bremen - Koln 0:1 (Ujah 59')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.