Hajrović: Nisam znao šta će biti sa mnom, sve se okrenulo
Nordphoto

Ponovo dobio šansu u Werderu

Hajrović: Nisam znao šta će biti sa mnom, sve se okrenulo

Nemilost u kojoj se Izet Hajrović (25) nalazio u Werderu sada je stvar prošlosti, barem ako je suditi na osnovu posljednje dvije utakmice. 

Hajrović je odlaskom trenera Skripnika ponovo dobio šansu u bremenskom klubu i posljednje dvije utakmice protiv Wolfsburga i Mainza je odradio na visokom nivou, a to potvrđuje i činjenica da je dobio poziv u reprezentaciju BiH. 

Koliko zapravo Hajroviću znači što Werder ponovo računa na njega, govore i njegove riječi za njemačke medije. 

"U protekloj sedmici se sve promijenilo. Odjednom sam bio u mogućnosti da igram dvije utakmice od prve minute, a jasno je koliko je to bilo dobro za mene nakon dugo vremena. Presretan sam", kazao je Hajrović i nastavio: 

"Kada je Nouri imenovan kao privremeno rješenje, nisam znao da li će to biti dobro za mene ili će situacija biti kao i ranije. Kada smo razgovarali rekao mi je da računa na mene i da me poznaje od ranije. Savjetovao mi je također da igram onako kako znam, bez pritiska, jer nemamo šta izgubiti u situaciji dok smo na dnu tabele. Na kraju je sve, hvala Bogu, ispalo veoma dobro", dodao je.

Werder još uvijek nije pronašao zamjenu za Skripnika, a igrači se zalažu za to da Nouri ostane prvi trener. 

"Nouri mnogo razgovara sa igračima, pojedinačno sa svakim. Njegov govor uoči utakmice je toliko motivirajući da svi igrači jedva čekaju da istrče na teren i daju sve od sebe. Mi smo definitivno napravili korak naprijed s njim". 

Hajrović je u Werder stigao 2014. godine iz Galatasaraya, a tokom ovog ljeta je imao ponude da promijeni klub.

"U posljednje dvije godine mi nije bilo lako u Werderu, čak i sada na ljeto se nije znalo šta će biti sa mnom. Ali, ja sam uvijek govorio da želim ostati u Werderu i strpljivo sam čekao svoju šansu. Trenirao sam i invidualno kako bih uvijek bio spreman da uskočim, a prilika se ukazala protiv Mainza i iskoristio sam je. Onda sam potom igrao protiv Wolfsburga." 

Novinarima u Njemačkoj nije jasno zašto je Skripnik odbacio Hajrovića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sa Skripnikom nisam imao problema - ni na terenu ni van. Nismo imali ništa jedan protiv drugog, niti je bilo kakvih sukoba. Ja mu želim sve najbolje u budućnosti", kazao je Hajrović koji se nada da će zaigrati i protiv Darmstadta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi