Hajrović: Potrebno je vrijeme da se naviknem na novu ligu

Izet debitovao u Bundesligi

Hajrović: Potrebno je vrijeme da se naviknem na novu ligu

Werder Bremen u prvom kolu Bundeslige remizirao je u Berlinu sa Herthom. Drugi zvanični nastup i prvi bundesligaški u dresu svog novog kluba upisao je Izet Hajrović. 

Naš reprezentativac počeo je na poziciji plejmejkera, a kasnije je prekomandovan na bok. Njemački mediji nisu bili oduševljeni Hajrovićevim nastupom.

„Treba mi malo vremena. Ne može sve odjednom ići od nule do sto. Potrebno mi je vrijeme da se naviknem na novu ligu,“ kazao je Hajrović u izjavi za Bild.

„Moram savladati još neke finese. To su na izgled mali, ali za mene ključni detalji. Bili smo u subotu kompatkni i disciplinovani,“ dodao je Hajrović, te konstatovao da mu više odgovara pozicija desnog krila.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.