Hajrović sa Werderom putuje na drugi dio priprema

Potvrdio trener Nouri

Hajrović sa Werderom putuje na drugi dio priprema

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović oporavio se od povrede koljena koju je zadobio krajem prošle godine.

Nedavno je Hajrović počeo trenirati sa U-23 timom Werdera, ali uskoro će se priključiti treninzima prvog tima što je potvrdio i trener kluba iz Bremena Alexander Nouri.

"Hajrović se dobro oporavlja i daje znakove da će uskoro moći raditi u punom kapacitetu. Dobro je što će putovati na drugi dio priprema i proći glavni dio priprema za novu sezonu", rekao je Nouri.

O Hajroviću je govorio i sportski direktor Werdera Frank Baumann, koji je istakao da je zadovoljan njegovim oporavkom ali i da s njim treba biti oprezan, kako se stanje ne bi ponovo pogoršalo.

Podsjetimo, Hajrović je u decembru prošle godine doživio tešku povredu koljena zbog koje je morao na operaciju, a timskim treninzima se vratio nakon sedam mjeseci pauze. U međuvremenu je naš fudbaler trenirao individualno i propustio je prvi dio Werderovih priprema u Austriji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi