Hajrovićev Werder postavio negativni rekord

Bez šuta u okvir gola za 90 minuta

Hajrovićev Werder postavio negativni rekord

Otkako se u Bundesligi vrši precizno evidentiranje svih statističkih podataka na utakmicama Bundeslige, od sezone 1993/1994, nije se desilo da jedna ekipa na utakmici nije uputila nijedan šut u okvir gola protivnika.

Da za sve ima prvi put dokaz je današnja utakmica između Bayera i Werdera. Aktuelni šampion Njemačke je na svojoj Allianz-Areni ugostio tim iz Bremena te ga kući ispratio sa šest lopti u mreži. 

Nije ekipa Robina Dutta u kojoj nastupa i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine ni prva, ni posljednja ekipa kojoj su Bavarci dali sedam golova, ali je prva u historiji Bundeslige koja za 90 minuta, otkako se vode statistike na mečevima najelitnijeg njemačkog fudbalskog ranga, koja nije uputila šut u okvir gola svog protivnika.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.