Halilhodžić: Ne bih volio da izvučemo Hrvatsku

Selektor Japana

Halilhodžić: Ne bih volio da izvučemo Hrvatsku

Bh. stručnjak na klupi reprezentacije Japana Vahid Halilhodžić vodit će svoju selekciju na Svjetskom prvenstvu koje se naredne godine igra.

Halilhodžić je ovih dana tražena ličnost među novinarima, a poziv je stigao i iz Hrvatske, pa je selektor Japana dao jedan intervju u kojem je priznao da ne bi želio da se njegova selekcija sastane sa Vatrenim u Rusiji.

"Ne bih želio da izvučemo Hrvatsku. Zašto? Zato što su jači i kvalitetniji od nas. Tu je sva mudrost", rekao je Halilhodžić, koji je potom istakao da je cilj na Mundijalu proći u knock-out fazu:

"Nama je cilj druga faza Svjetskog prvenstva, a zadovoljili bismo se osminom finala. Za Hrvatsku već smatram da bi morala otići najmanje do četvrtfinala, jer ima strašne i velike igrače. Ovo je posljednja prilika ove generacije i ona u Rusiji jednostavno ne bi smjela zakazati. Ulazak među osam je realan, a polufinale bi bio pravi poduhvat".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na pitanje o Luki Modriću, Halilhodžić je dao zanimljiv odgovor:

"Modrić je klasa, sigurno jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Ali, da bi bio uz bok onim najvećim nedostaje mu više golova".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi