Halilhodžić preuzima reprezentaciju Egipta?

Najozbiljniji kandidat

Halilhodžić preuzima reprezentaciju Egipta?

Nesuđeni selektor Bosne i Hercegovine Vahid Halilhodžić na korak je od pronalaska novog angažmana.

Egipatski mediji navode da je bh. stručnjak najozbiljniji kandidat za preuzimanje te afričke selekcije. U narednim danima bi Halilhodžić trebao obaviti konačne pregovore sa egipatskim savezom i dogovoriti finansijske detalje ugovora što predstavlja najveću prepreku u konačnoj realizaciji dogovora.

Navodno, iz egipatskog saveza Vahi nude 1,2 miliona eura godišnje iako on insistira na plati u iznosu od dva miliona eura.

Alternative za poziciju selektora Egipta su Alain Giresse, Herve Renard i Volker Finke. Ova tri stručnjaka će biti u kombinacijama ukoliko ugovor sa Halilhodžićem propadne, navodi L'Expression.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti