Halilović: Drago mi je što ću igrati sa Spahićem

Hrvatski fudbaler u HSV-u

Halilović: Drago mi je što ću igrati sa Spahićem

Nesuđeni bh. reprezentativac Alen Halilović (20) zamijenio je Barcelonu sa HSV-om. 

Mladi hrvatski fudbaler u proteklom periodu se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi Barcelone i priliku za razvoj karijere će dobiti u bundesligašu HSV-u, koji je katalonskom divu platio 5,5 miliona eura na ime obeštećenja. 

U razgovoru za njemačke medije Halilović je otkrio da se prije dolaska u HSV posavjetovao sa našim Emirom Spahićem. 

"Razgovarao sam dosta sa Badeljom, Olićem i Spahićem koji je trenutno u HSV-u. Svi su mi dali podršku, kazali sve najbolje i da je HSV uz Bayern i Borussiju Dortmund najveći klub u Njemačkoj", kazao je Halilović, dodavši:

"Drago mi je što ću igrati zajedno sa Spahićem. On će mi sigurno olakšati adaptaciju, a moj otac je u prošlosti imao priliku igrati s njim. Uvijek su imali dobar odnos i ostali su prijatelji", otkrio je Halilović. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Barcelona će nakon godinu dana imati pravo da otkupi Halilovića za 10 miliona eura, odnosno za 12,5 miliona nakon dvije godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi