Halilovića žele Englezi
Foto: EPA

Igrač Barcelone u Engleskoj

Halilovića žele Englezi

M. Šljivak

Alen Halilović našao se na meti engleskih klubova.

Kako navodi Daily Mail, ekipe West Hama i Evertona žele dovesti na posudbu mladog hrvatskog fudbalera, koji ne dobija šansu za nastup u prvom timu katalonskog kluba.

Halilović je protekle sezone igrao za B tim prvaka Španije. Međutim, i u novoj sezoni će teško dobiti priliku kod Luisa Enriquea, te bi vrlo lako mogao otići na posudbu.

West Ham i Everton su ozbiljno zainteresovani za 19-godišnjeg veznjaka. Spremili su ponude Barceloni, te se očekuje odgovor najboljeg tima u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Halilović je član Barcelone od ljeta 2014. godine. Katalonci su ga doveli iz zagrebačkog Dinama za nešto više od dva miliona eura, a mladi reprezentativac Hrvatske ugovorom je vezan do 2019. godine.

Prvi susret u najboljem timu upisao je u Kupu kralja protiv Elchea 15. januara ove godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.