Hamajlija: Srbijanac osvojio 10 uzastopnih titula prvaka
Foto: EPA

Ljubomir Fejsa donio sreću svim svojim klubovima

Hamajlija: Srbijanac osvojio 10 uzastopnih titula prvaka

U nepredvidivom svijetu modernog fudbala jako je teško predvidjeti pobjednike državnih prvenstava, uglavnom, do pred sami kraj takmičarske sezone. Ipak, ukoliko obratite pažnju na srbijanskog fudbalera Ljubomira Fejsu, vrlo je moguće da će upravo ekipa u čijem dresu on nastupa doći do titule prvaka države.

Tako je barem bilo proteklih 10 sezona. Srbijanski veznjak Ljubomir Fejsa je, nedavno, sa svojom Benficom došao do naslova prvaka Portugala. Ovo je bila četvrta uzastopna titula prvaka Portugala za ekipu Benfice, a za Ljubomira Fejsu čak deseta uzastopna titula državnog prvaka do koje je došao nastupajući za nekoliko različitih ekipa.

Tako je 28-godišnji Fejsa, nastupajući za tri različite ekipe, još od 2008. godine, svake sezone dolazio do trofeja prvaka u nekoj od liga u kojima je nastupao.

Ovaj srbijanski reprezentativac je 2008., 2009. i 2010. godine, nastupajući za Partizan, dolazio do trofeja u srbijanskoj Super ligi. Naredne tri godine je nastupajući u dresu Olympiacosa podizao pehar namijenjen prvaku Grčke, a 2014., 2015., 2016. i 2017. godine je dolazio do naslova prvaka Portugala.

Ljubomir Fejsa nije uspio doći do naslova državnog prvaka sa samo jednom ekipom za koju je nastupao u karijeri, a to je Hajduk iz Kule u kojem je i počeo svoju profesionalnu karijeru.

Zaista nevjerovatan podvig uzmemo li u obzir činjenicu da je jedan Zlatan Ibrahimović uspio "samo" osam puta uzastopno doći do naslova u nekom nacionalnom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi