Hamren: Moramo biti bolji u napadu želimo li na Mundijal

Selektor Švedske pred večerašnji uzvrat

Hamren: Moramo biti bolji u napadu želimo li na Mundijal

Erik Hamren selektor reprezentacije Švedske izjavio je da njegovi izabranici moraju kvalitetnije odigrati protiv Portugala u odnosu na nedavni meč u Lisabonu, što se posebno odnosi na navalni red Švedske. 

„U petak je bilo previše dugih lopti na Zlatana Ibrahimovića i Johana Elmandera. Moramo kvalitetnije odigrati u napadu. Volio bih da postignemo gol na početku meča, ali ne smijemo paničiti ako deset minuta prije kraja rezultat bude 0:0,“ izjavio je Hamren.

Prvi meč Švedske i Portugala odigaran je u petak u Lisabonu i završen je pobjedom domaćina rezultatom 1:0.

Švedska je do sad igrala na jedanaest Svjetskih prvenstava, dok je Portugal učesnik velike svjetske smotre bio pet puta.

Poseljednji nastup obezbijedili su prije tačno tri godine eliminisavši iz baraža našu reprezentaciju ukupnim rezultatom 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.