Hamšik: Ovo je posebna utakmica za mene

Uoči susreta Napolija i Slovana

Hamšik: Ovo je posebna utakmica za mene

Fudbaleri Napolija večeras gostuju u Bratislavi protiv ekipe Slovana, a to će biti poseban izazov za Mareka Hamšika.

Ovaj fudbaler je prošao omladinsku školu Slovana i odigrao šest zvaničnih utakmica za prvi tim, a pri tom je postigao i jedan gol. Nakon toga otišao je u Bresciu pa zatim u Napoli, za koji i dan danas nastupa.

"Nećemo potcijeniti Slovan. To je najbolji klub iz moje zemlje i igrao sam za njega. Predstavlja mi veliko zadovoljstvo to što sam velika zvijezda u Slovačkoj i što me ljudi ovdje vole. Susret sa Slovanom je za mene poseban i mnogi su me suigrači ispitivali o stvarima koje nas ovdje čekaju, stadionu, snazi Slovana... Vjerujem da su oni već zaboravili poraz od Young Boysa i da nas spremni dočekuju. Napoli svakako ide na pobjedu, ali neće biti lako", rekao je Hamšik.

Slovan se nalazi u vrlo lošoj formi budući da je u posljednjih pet utakmica zabilježio četiri poraza uključujući i prvi susret Evropske lige protiv Young Boysa, u kojem su doživjeli debakl (5:0). Sa druge strane, ni Napoliju ne cvjetaju ruže a ovaj susret bi mogao odlučivati i o sudbini Rafe Beniteza na klupi Napolitanaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.