Hannover slavio u Dortmundu, devet golova u Frankfurtu

Bundesliga, 9. kolo

Hannover slavio u Dortmundu, devet golova u Frankfurtu

E. Škorić

Nekoliko neočekivanih rezultata bilo je u subotnjim susretima devetog kola njemačke Bundeslige.

Hannover je ponižen u Minhenu od Bayerna, no u Dortmundu je ove sezone očajnu Borussiju uspio savladati.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Milionera, no jednostavno nisu uspjeli da zatresu mrežu gostiju. Onda je uslijedila kazna u 61. minuti, kada je Kiyotake zabio za 0:1 i veliko slavlje gostiju. Borussia ostaje u donjem dijelu tabele sa samo sedam bodova, Hannover je otišao dvije pozicije naprijed i sada je deveti.

Augsburg je bez problema savladao Freiburg (2:0), a pogotke su postigli Verhaegh u 10. minuti iz penala i Altintop u 66. minuti. Hertha je u Berlinu golovima Ben Hatire (2) i Heitinge savladala HSV i produžila njegovu agoniju.

Hoffenheim je bio bolji od Paderborna rezultatom 1:0. Mario Vrančić je za goste igrao prvih 45 minuta, dok Ermin Bičakčić nije ulazio u igru u domaćem sastavu. Volland je pogodio za pobjedu.

Najbolju utakmicu odigrali su Frankfurt i Stuttgart, a gost je slavio s 5:4 preokretom u ludoj završnici. Madlung je postigao dva gola, po jedan Meier i Aigner, dok je Harnik bio dvostruki strijelac za Švabe, a Genter se također upisao dva puta u strijelce, te jednom Werner. Naš Vedad Ibišević nije bio u sastavu zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 9. kolo:
Augsburg - Freiburg 2:0 (Verhaegh 11 - penal, Altintop 66)
BVB - Hannover 0:1 (Kiyotake 61)
Frankfurt - Stuttgart 4:5 (Madlung 21, 65, Meier 57, Aigner 61/ Harnik 34, 36, Gentner 51, 83, Werner 82)
Hertha - HSV 3:0 (Ben Hatira 59, 85, Heitinga 65, 85)
Hoffenheim - Paderborn 1:0 (Volland 74)


Goal Kiyotake - Borussia Dortmund 0-1 Hannover... by Bundes_Liga

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.