Hannover uspio savladati Schalke na svom terenu
Foto: EPA

Bundesliga, 2. kolo

Hannover uspio savladati Schalke na svom terenu

Drugo kolo Bundeslige su zatvorili Hannover i Schalke, a Hannover je na svom stadionu uspio slaviti s minimalnih 1:0 i upisati drugu pobjedu u dvije utakmice nove bundesligaške sezone.

Hannover je imao i prvi ozbiljniju priliku na meču kada je Salif Sane u 16. minuti uputio opasan udarac glavom, ali je golman gostiju odlično intervenisao.

Prvo poluvrijeme nije donijelo posebno visok ritam utakmice, a u nastavku su ponovo prvi zaprijetili domaći i to preko Klausa u 52. minuti.

Sedam minuta kasnije Schalke je mogao povesti, ali je Goretzka iz izgledne pozicije šutirao ravno u golmana domaćih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igrala se 67. minuta kada je Hannover uspio stići do vodstva. Strijelac gola je bio Jonathas nakon asistencije Bakalorz.

Schalke je do kraja utakmice nekoliko puta pokušao doći do iznenađenja, ali su mreže mirovale, pa je Hannover slavio minimalnu pobjedu.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi